Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Είπαν στο Ράδιο 9


Κωνσταντίνος Κιλτίδης
Ανεξάρτητος Βουλευτής
(στο Μπάμπη Παπαπαναγιώτου 10.00-12.00 στο Ράδιο 9)

«Εγώ θέλω να σας θυμίσω ότι από τις 14-06 όταν και έφυγα από τη ΝΔ και ανεξαρτητοποιήθηκα, είχα προδιαγράψει με τη δήλωσή μου από τότε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι αδιανόητο να μην ανασυντεθεί και να μην αναδιαταχθεί και μάλιστα δήλωνα ότι δεν είναι δυνατόν με αυτή την ηγεσία της ΝΔ και τους παρατρεχάμενους του κυρίου προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι μόνιμη επιδίωξη έχουν να διαφυλάξουν τα δικά τους κεκτημένα και να πλήξουν και να απομειώσουν υπόλοιπους, που τους θεωρούν αντιπάλους ή και εχθρούς ακόμη, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει, δεν μπορεί να διαδραματίσει τον ρόλο που ορίζει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα κάθε φορά. Η αναγεννήτρια δύναμη πάντοτε στον κοινοβουλευτισμό είναι η αξιωματική αντιπολίτευση»...

Εννοώντας τον Α. Σαμαρά: «Είναι θέμα προοπτικής κάποιου πολιτικού προσώπου, τι μπορεί να δώσει, τι περιεχόμενο φέρει και πώς μπορεί αυτό να το μεταλαμπαδεύσει και να αναγεννήσει την πολιτική ζωή της χώρας συμπαρασύροντας στον όποιο οραματισμό όσους μπορούν και θέλουν να ενταχθούν».
Για το αποτέλεσμα των εκλογών που λέγεται ότι μάλλον ενισχύει τον Α. Σαμαρά:
«Αυτό είναι τραγωδία ως νοηματική σκέψη... Όταν από το 2009 που -κατά κοινή ομολογία όλων- η παράταξη αυτή επλήγη κατά τέτοιο τρόπο – θα τολμούσα να πω ανεπανόρθωτο- και όταν από το 2009 απουσιάζουν άλλες 550.000 ανθρώπων που δεν θέλησαν ούτε καν να προσέλθουν... Εδώ υπάρχει πολιτικό στίγμα, δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο, εδώ υπάρχει σκληρή αποδοκιμασία, ακραία, το λευκό και το άκυρο».
Για το κόμμα της κας Μπακογιάννη: «Όλα τα πρόσωπα στην πολιτική αναδιατάσσουμε την παρουσία μας πάντοτε εξαρτώμενοι από το πολιτικό σύστημα και από τις καταστάσεις που δημιουργούνται. Κι εγώ σαράντα χρόνια έχω στην πολιτική, από μικρό παιδάκι και προφανώς περίπου κάθε δεκαετία δημιουργούνταν άλλες συνθήκες πολιτικής παρουσίας ...Κρινόμαστε να μπορούμε να δώσουμε κάτι νέο, κάτι οραματικό, κάτι δημιουργικό. Τα δείγματα είναι δεδομένα, οι εκλογές αυτές ήταν η διαπιστωτική πράξη της ποιοτικής μετατροπής του πολιτικού συστήματος από την ποσοτική συσσώρευση της αναρχίας, της αναποτελεσματικότητας και εντέλει της δυστυχίας των ελλήνων πολιτών. Ποτέ μα ποτέ δεν υπήρχαν αυτά τα ποιοτικά γνωρίσματα, είναι δραματική αυτή η συνθήκη».
«Εγώ γνωρίζω αυτά που γνωρίζουμε όλοι και δηλώνω ότι θα συμμετάσχω σε αυτά που γνωρίζουμε όλοι. Τα μηνύματα και οι οιωνοί είναι θετικοί προς την δημιουργία ενός νέου φορέα, που επιτέλους αυθεντικά να εκφράσει όχι μόνο την ευρεία Κεντροδεξιά αλλά γιατί όχι μεταπολεμικά και τον αστικό χώρο που δεν ευτύχησε σε αυθεντικές εκφράσεις».
Για το αποτέλεσμα της Κρήτης για τον υποψήφιο της κας Μπακογιάννη.
«Το νικηφόρο αποτέλεσμα της Κρήτης δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας, είναι συντριπτικό, ένα κόμμα που δεν υπάρχει, ένα πρόσωπο και μόνον η κυρία Μπακογιάννη καταφέρνει και έρχεται δεύτερη στην Κρήτη και το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά βίας αγγίζει το 50%».