Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Είπαν στο Ράδιο 9


Πέτρος Τατούλης
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
(στους "Αντίθετους" 8.00-10.00 στο Ράδιο 9)

Για την αποχώρηση Σαραβάκου: «Η ιστορία της κρίσης των πολιτών και το αποτέλεσμα από μία τέτοια κρίση, είναι δυσβάσταχτο φορτίο για ανήμπορους.
Από τη μία πλευρά είναι το θέμα το οποίο έχουμε συναντήσει πολλές φορές στην πολιτική μας διαδρομή και από την άλλη είναι το γεγονός της ανηθικότητας. Μην ξεχνάτε ότι αυτό ανακοινώθηκε από τους δημοσιογράφους που ήταν κάτω από τη Ρηγίλλης ως πληροφορία που τους έδωσε η Ρηγίλλης. Αποχώρησε με αυτή την δήλωση, δεν εξελέγη, είναι οριακά η εκλογή του. Είναι δυσαρεστημένος.Οι συναλλαγές, η λογική των αργυρονυτών ήταν λογική που απασχολούσε πάντα αυτό τον τόπο.»...

Για την επικοινωνία με τον Γ.Παπανδρέου και τα παράπονα για τον Π. Μπεγλίτη:
«Ποτέ δεν έχω κάνει κανένα παράπονο, ποτέ δεν έχω μιλήσει με τον πρωθυπουργό, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα ως είδηση ή ως πληροφορία. Δεν είναι αυτό το διακύβευμα των διαδικασιών.»
Για τον αντίπαλο του υποψήφιο Περιφερειάρχη: «Ο κύριος Δράκος δεν πιστεύει στον Καλλικράτη, δεν πιστεύει στο Θεσμό. Γι΄ αυτό είχα θέσει ευθέως το ερώτημα και το πρόβλημα στους πολίτες. Πώς μπορείς να εμπιστευτείς έναν ο οποίος δεν πιστεύει στο θεσμό, για να τον υπηρετήσει.»
Για τις δημοσκοπήσεις: «Ποτέ δεν είχα κάνει καμία χρήση δημοσκοπήσεων. Απλώς υπήρχε προβάδισμα. Σε αυτές τις εκλογές που είναι πρωτόγνωρες, οι έρευνες πάσχουν σε ένα μεγάλο ζήτημα: Δεν μπορούν ποτέ να ελέγξουν τη συμπεριφορά των ετεροδημοτών. Εκεί υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα και προέκυψε σε όλα τα επίπεδα . Και στο Δήμο Αθηναίων και σε άλλες περιφέρειες. Δεν ανησυχώ καθόλου γιατί εμπιστεύομαι την κρίση των συμπολιτών μου.»
Πόσο γρήγορα αφομοιώθηκε και τον αγκάλιασαν και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ:
«Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο. Αυτή η φοβερή διεισδυτικότητα η οποία μεταφράστηκε στην ίδια την κοινωνία. Αυτή η πολιτική πρόταση δεν υποβλήθηκε στα κόμματα, υποβλήθηκε στην ίδια την κοινωνία .Η κοινωνία την αγκάλιασε.
Αυτή είναι η υπέρβαση που κάναμε και το χαρακτηριστικό της υπέρβασης που κομίζει αυτή η πρόταση.»
Γιατί δεν κατεβαίνει ο Γ.Παπανδρέου στην Πελοπόννησο να στηρίξει την προσπάθεια :
«Δεν έχει καμία σχέση αυτή η προσπάθεια με καμία κυβερνητική, κομματική ταύτιση.
Είναι υπέρβαση αυτό που κάνω. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι ανήκω στο σκληρό πυρήνα της κεντροδεξιάς πολιτικής. Κάναμε όλοι μας μία υπέρβαση, όλοι όσοι στελεχώσαμε αυτή τη προσπάθεια. Όλοι όσοι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχει αυτό το εγχείρημα.
Η προσπάθεια αυτή δεν στηρίχτηκε σε κανέναν κομματικό μηχανισμό, δημιούργησε από μόνη της δυναμική μέσα στην ίδια την κοινωνία.»