Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Είπαν στο Ράδιο 9


Βαγγέλης Μπούτας
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ
(στους "Αντίθετους" 8.00-10.00 στο Ράδιο 9)

Για τη συνάντηση Μπούτα –Νασίκα:
«Αν είναι φωτογραφία από το 1996, είχα μαύρα μαλλιά. Αν είναι από το 96, από τότε έχω να συναντηθώ με το Νασίκα.Το 96 την ίδια εφημερίδα οι αγρότες την έκαιγαν στα μπλόκα, κάτω από τις γέφυρες της Βιοκαρπέτ.Και τότε έκανε προβοκάτσια ενάντια στον αγώνα. Είναι προβοκάτσια μεγίστου είδους, αλλά είχε προηγηθεί την Κυριακή στο Βήμα»...

Για βρώμικο 89 και συμμαχίες με τη ΝΔ:
«Το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία έχασε 76.000 ψήφους και το ΚΚΕ πήρε 11.000 ψήφους παραπάνω και η ΝΔ έχασε 30.000 ψήφους.
Η εφημερίδα ‘’Τα νέα’’ είναι αυτά και το συγκρότημα που στηρίζουν αυτή την πολιτική.»
Ποιον θα στηρίξει το ΚΚΕ στη Θεσσαλία: «Και πάλι Λαϊκή Συσπείρωση και σε όποιον του αρέσει το ψάρεμα και το κυνήγι, ας πάει για ψάρεμα και για κυνήγι. Να τους καταδικάσουμε και τη δεύτερη Κυριακή.Για εμάς δεύτερη Κυριακή και Τρίτη είναι το πεζοδρόμιο, ο αγώνας. Δεν είμαστε υπέρ της αποχής. Να ψηφίσει τη Λαϊκή Συσπείρωση, γαρύφαλλο πάλι. Τι να κάνουμε, να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ; Τους πονάει γιατί δεν μας έχουν στο τσεπάκι. Μας έχετε για κωλοτούμπες, για καραγκιόζηδες; Να λέμε στον κόσμο μέχρι την Κυριακή το βράδυ γιατί δεν πρέπει να ψηφίσουν τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τη Δευτέρα να τους λέμε ξεχάστε ότι σας είπαμε, ψηφίστε έναν από τους δύο. Ο λαός που στήριξε το ΚΚΕ , αυτή την αύξηση και την ευθύνη μας την έδωσε γιατί είμαστε κωλοτούμπες; Μας έδωσε τη στήριξη γιατί είμαστε σταθεροί και ας γράφουν οι προβοκάτορες ότι θέλουν.»
Για τον Κ. Αγοραστό και τον Α. Παπατόλια: «Για εμάς είναι ίδιοι. Την ίδια πολιτική ασκούν. Το μνημόνιο το θέλουν και οι δύο. Αυτό που λέει η ΝΔ ότι είναι ενάντια στο μνημόνιο, είναι κάλπικο. Ποιον πάει να κοροϊδέψει η ΝΔ και γιατί να τσιμπήσουμε εμείς; Πρωτάρηδες είμαστε; Στη Θεσσαλία η αποχή ήταν μόνο 32%, πολύ κοντά στην αποχή που υπάρχει στις βουλευτικές εκλογές.»
Για το αν διδάχτηκε πολιτικά το ΚΚΕ από το 89:
«Διδαχτήκαμε, διδάχτηκε και ο λαός. Μοιάζουν σαν μία σταγόνα νερό το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και μάλιστα το ΠΑΣΟΚ που γνώριζα έχει φύγει προ πολλού. Δεν υπάρχει πλέον.
Αντίσταση, αντεπίθεση μόνο το ΚΚΕ μπορεί να κάνει.»
Για την εφημερίδα ‘’Τα Νέα ‘’ με αφορμή το πρωτοσέλιδο περί νέου ‘’βρώμικου 89’’:
«Είναι ο αρχηγός, δίνει τη γραμμή του ΠΑΣΟΚ. Είναι το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ και του δικομματισμού.»
Για τα τρακτέρ: «Ζεσταίνονται. Αυτό φοβούνται, αυτό τους καίει: Ότι έρχεται θερμός χειμώνας. Έχουν πάθει ζημιά οι βαμβακοπαραγωγοί από τις βροχές και το πράσινο σκουλήκι και όχι το πράσινο το άλλο.»
Για τους ελεγκτές της τρόικας: «Δεν έχουν έρθει ακόμα, τους περιμένουμε, θα έρθουν που θα πάνε. Θα τους δείξουμε το πράσινο σκουλήκι.»