Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σε ομάδα ομολογιούχων πέρασε ο έλεγχος της Wind Hellas


Οι ομολογιούχοι της υπερχρεωμένης Wind Hellas αναδείχθηκαν τη Δευτέρα νέοι ιδιοκτήτες της εταιρίας ενώ ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Ναγκίμπ Σαουίρις έχασε οριστικά τον έλεγχο της τρίτης σε μέγεθος ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας.

Πρόκειται για ομάδα των διεθνών θεσμικών επενδυτών και συγκεκριμένα επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης (SSN Ad-Hoc Committee), η οποία αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ομολογιούχων υψηλής...

εξασφάλισης (Senior Secured Notes-SSN), η προσφορά των οποίων αναδείχθηκε η πιο συμφέρουσα, καθώς όπως έγινε γνωστό θα επενδύσουν 420 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους και τη χρηματοδότηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης και του επιχειρηματικού πλάνου της WIND Ελλάς.

Σύμφωνα με τους όρους της λύσης που προκρίθηκε από τους συμβούλους πώλησης, η Wind Hellas θα απαλλαγεί από χρέη προς τρίτα μέρη συνολικού ύψους 1,867 δις. ευρώ.

«Μετά την επανεξέταση όλων των προσφορών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Weather Finance III αποφάσισε να επιλέξει την επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης ως προτιμώμενη προσφορά», σύμφωνα με ανακοίνωση της προηγούμενης ιδιοκτήτριας Weather Investments.

Διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas θα παραμείνει ο Νάσος Ζαρκαλής, που κατέχει το πόστο από το Δεκέμβριο του 2009. Ο Ζαρκαλής θα πλαισιωθεί από νέους συνεργάτες στα πλαίσια ενός ανανεωμένου διοικητικού συμβουλίου, η σύνθεση του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην αναδιάρθρωση της WIND Eλλάς, ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστική μας θέση», δήλωσε ο κ.Ζαρκαλής στην ανακοίνωση.

Η Wind Hellas αναζήτησε νέους ιδιοκτήτες από τον Ιούλιο, παράλληλα με την δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η εταιρία αντιμετώπισε οξυμένα προβλήματα ρευστότητας εξαιτίας της ύφεσης που συρρίκνωσε την τηλεπικοινωνιακή αγορά στην Ελλάδα και του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων που μείωσαν τις τιμές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters