Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010
Κάνει Καλό η Μαύρη Σοκολάτα
Ευεργετική, αλλά με μέτρο
"Η σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο πρέπει να ενταχθεί στο διαιτολόγιο των ατόμων με τύπου 2 διαβήτη ως τμήμα μιας ισορροπημένης προσέγγισης στην διατροφή και στον τρόπο ζωής τους", εξηγεί ο Στήβεν Άτκιν, καθηγητής Διαβήτη, Ενδοκρινολογίας & Μεταβολισμού, στο πανεπιστήμιο Hull.
Ένα συστατικό της μαύρης σοκολάτας μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς να ρυθμίζουν τα επικίνδυνα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες. Ωστόσο, το εύρημα δεν σημαίνει πως θα πρέπει ν' αρχίσουν να τρώνε ανεξέλεγκτα σοκολάτες, αφού η υψηλή περιεκτικότητα της σοκολάτας σε ζάχαρη και λίπη ακυρώνει το όποιο όφελός της.