Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

"Δεδομένη η ζημιά του δημοσίου από τις ανταλλαγές του δημοσίου με τη μονή Βατοπεδίου"


Ο Δημήτρης Τσιρώνης, πρόεδρος της Προανακριτικής, καλεσμένος στο στούντιο του Ρ9 και στους Χάρη Μπότσαρη και Γιάννη Ντάσκα

Δεδομένη η ζημιά του δημοσίου από τις ανταλλαγές του δημοσίου με τη μονή Βατοπεδίου, δήλωσε πρόεδρος της Προανακριτικής, καλεσμένος στο στούντιο του Ρ9 και στους Χάρη Μπότσαρη και Γιάννη Ντάσκα...



...Ο κ. Δημήτρης Τσιρώνης ανέφερε πως δεν χρειάζεται πραγματογνωμοσύνη για να εκτιμηθεί η ζημιά του δημοσίου, τονίζοντας πως αν είχαν αξιοποιηθεί τα συγκεκριμένα ακίνητα το όφελος θα ανερχόταν στο 1 δις ευρώ. Ερωτηθείς για την πραγματογνωμοσύνη του Σώματος Ορκωτών Εκτμητών, υπογράμμισε πως δεν ελήφθησαν υπόψιν τα φορολογικά στοιχεία, δηλαδή, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Και σκληρή απάντηση του Προέδρου της Προανακριτής στις προαναγγελίες του Πέτρου Δούκα για μηνύσεις και αγωγές κατά των μελών της Επιτροπής, μετά και το σε βάρος του πόρισμα.

"Αυτού του είδους οι ενέργειες βάλουν τον κοινοβουλευτισμό, ο κ. Δούκας προσπαθεί με λάθος τρόπους να υπερσπίσει τον εαυτό του, αν προβεί σε αυτή την ενέργεια θα δείξει ασέβεια προς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς", δήλωσε ο Δημήτρης Τσιρώνης.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της έρευνας και του πορίσματος της επιτροπής, λέγοντας πως έγινε κατά βούληση και κατά συνείδηση βάσει του αποδεικτικού υλικού, χωρίς πολιτική εμπάθεια και σκοπιμότητα.

Από την πλευρά του ο πρώη υπουργός της ΝΔ, Πέτρο Δούκας, μίλησε σε δημοσιογράφους για απίθανα ψέμματα και τρομερές παραλείψεις. "Το ΠΑΣΟΚ μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω σε εποχές εμφυλίου πολέμου και στρατοδικείου", είπε ο κ. Δούκας και πρόσθεσε πως το μόνο μαυρο χρήμα που σχετίζεται με την υπόθεση αφορά στην εταιρία TORCASSO που -οπως είπε - είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε νωρίτερα ενώπιον της εξεταστικής για τα ομόλογα. Ο κ. Δούκας αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και ευθύνη πολιτικού προσώπου του υπουργείου Οικονομικών. Τόνισε πως ουδέποτε εκδόθηκαν τοξικά ομόλογα από το ελληνικό δημόσιο. Πρόσθεσε πως πως γράφτηκαν και ακούστηκαν απίθανες ανακρίβειες και συκοφαντίες για το θέμα.