Το σέλινο εμπεριέχει μια ουσία η οποία σε υψηλές ποσότητες μπορεί να καταπολεμήσει την απώλεια της μνήμης,διατείνονται επιστήμονες από τις ΗΠΑ.
Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, υπό τον καθηγητή Ρόντνεϊ Τζόνσον, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό διατροφολογίας «Journal of Nutrition», αναφέρει ότι η φυτική ουσία λουτεολίνη (ωχρολίνη), η οποία περιέχεται κυρίως στο σέλινο αλλά και στην πιπεριά, μειώνει τις φλεγμονές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με το γήρας και οδηγούν σε προβλήματα μνήμης.Τα εργαστηριακά πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι η ουσία αυτή «φρενάρει» την απελευθέρωση εκείνων των μορίων που προκαλούν τη φλεγμονή.
Η μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, υπό τον καθηγητή Ρόντνεϊ Τζόνσον, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό διατροφολογίας «Journal of Nutrition», αναφέρει ότι η φυτική ουσία λουτεολίνη (ωχρολίνη), η οποία περιέχεται κυρίως στο σέλινο αλλά και στην πιπεριά, μειώνει τις φλεγμονές στον εγκέφαλο που σχετίζονται με το γήρας και οδηγούν σε προβλήματα μνήμης.Τα εργαστηριακά πειράματα με ποντίκια έδειξαν ότι η ουσία αυτή «φρενάρει» την απελευθέρωση εκείνων των μορίων που προκαλούν τη φλεγμονή.