Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Είπαν στο Ράδιο 9


Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας ΕΛΑΣ Κώστας Μπακούρης μίλησε στην εκπομπή του Γιώργου Σμυρνή για τα αποτελέσματα της διεθνούς διαφάνειας για τη διαφθορά

«Η βαθμολογία και η κατάταξη ήταν απογοητευτική. Το κακό είναι ότι με όλες αυτές τις συμπεριφορές μας και τις ενέργειες μας δίνουμε αυτή την αντίληψη στον κόσμο.

Αυτές οι αντιλήψεις προέρχονται από ανθρώπους που είναι επιχειρηματίες , ανθρώπους που είναι εμπειρογνώμονες , που είναι αναλυτές και οι επιχειρηματίες είναι και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Επομένως δεν είναι μόνο αντιλήψεις που τις λάβαμε από έξω. Ένα κομμάτι, περίπου το 60% είναι από ανθρώπους που είναι απ΄έξω αλλά ένα 40% από ανθρώπους που είναι εδώ , είτε είναι Έλληνες , είτε είναι ξένοι. Μιλάμε για ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι και οι οποίοι επηρεάζουν και πολλοί από αυτούς είναι αυτοί που αποφασίζουν για επενδύσεις ή για οποιοδήποτε άλλο είδος εμπορικών συναλλαγών . Αυτό επηρεάζει πάρα πολύ την εισροή κεφαλαίων στη χώρα μας , επηρεάζει πάρα πολύ τις επενδύσεις και για αυτό είναι ζωτικό για εμάς .Μέχρι τώρα δεν έχουμε πείσει τη διεθνή κοινότητα ούτε τη δική μας κοινωνία πολιτών ότι έχουμε ένα αξιόπιστο πλάνο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς .»